PermanentMark UV gravírozás

 

PermanentMark UV gravírozás gépjárművek kiegészítő  védelmére!

A holland PERMANENTMARK SECURITY SYSTEMS cég terméke.A PERMANENTMARK legújabb fejlesztése a karosszéria-elemekre gravírozott, kizárólag UV-fényben látható biztonsági jelölés. Bár az ötlet nem új keletű, a technológia csak az utóbbi időkben ért el arra a szintre, hogy a szolgáltatás széles körben elérhetővé váljon. A rendszer egyszerre használ láthatatlan és látható gravírozást, amely megoldás elkerülhetővé teszi azt a balszerencsés helyzetet, hogy csak későn, a kocsilopás után derüljön ki a gépjármű nyomonkövethetősége.Cégünk autónként 18 kasztni és 8 üveg jelölést alkalmaz.

Maximálisan UV gravírozott elemek (3 ajtós autóknál kevesebb): 18 kasztni elem (motorháztető, csomagtér fedél, 4 db sárvédő, 4 db ajtó, 2xA oszlop, 4xB oszlop, 2xC oszlop) ÉS 8 db üveg. Lámpákat, belső elemeket, kárpitot, alufelnit MÁR NEM gravírozunk!

Hogyan működik a PermanentMark UV gravírozás?

 

A PERMANENTMARK rendszer működési elve, hogy UV fény segítségével a gépjármű alvázszáma ( illetve annak utolsó, egyedi, 13 karaktere és a Magyarországon forgalomba helyezett gépjárművek esetében a “HU” kezdőelem ) belegravírozható a jármű összes üvegébe és a karosszériaelemek belső felületére (alapból 26 jelölés). Opcionális esetben a hátsó lámpák is alkalmasak a gravírozásra, de mi már azzal nem foglalkozunk. Az UV gravírozás nem csupán egy egyszerű felületi jelölés, ez a speciális gravírozás egy kémiai maratás, amely csak úgy távolítható el, ha a felületet is megrongálják. Az üveg UV gravírozása különbözik a homokfúvásos gravírozástól, itt ugyanis nem keletkeznek felületi mélyedések, illetve az UV fénnyel egy sokkal diszkrétebb eredményt kapunk, amely nem csúfítja el a gépjárművet. Az UV gravírozás az üvegen szabad szemmel is látható, matt fehér színű, amelyet nem lehet sem savval sem lúggal sem eltávolítani,uv fénnyel megvilágítva pedig a kasztni jelölések vállnak láthatóvá.

Az UV gravírozott jelölések áthatolnak a lakkozott karosszériaelemek fedőlakkján, festék rétegén és az alapozóján, de a karosszériát nem bántják. A gravírozás a karosszériaelemeken csak UV sugárzás hatására látszik, azonban – főleg nyáron – erősebb UV-A és UV-B sugárzás esetén szabad szemmel, alig észrevehetően láthatóvá válik. A láthatóvá váló gravírozások az elemek belső felületén találhatóak, ezért egyáltalán nem zavaróak. Az UV gravírozott jelöléseket átfényezéssel sem lehet eltávolítani, a gravírozást csak a fényezés eltávolításával és a teljes újrafényezéssel lehet eltüntetni. Az UV gravírozás nem végezhető el fedőlakk nélküli fényezésen, azonban a normál fényezésű gépkocsik a 90-es évek közepétől már rendelkeznek fedőlakkal.

Az UV gravírozás jelölései 6 mm magasak és 11 cm hosszúak, a speciális eljárásnak köszönhetően pedig sem polírozással sem oldószerekkel nem távolíthatóak el.

Az UV gravírozásra a tolvajok figyelmét is felhívjuk: a megjelölt autók két első, oldalsó üvegére egységes figyelmeztető matricát helyezünk el, amelyről egyértelművé válik, hogy a gépkocsit nem éri meg elvinni. A matrica angol nyelven is tájékoztat, így az információ a külföldi autótolvajok számára is érthető.

Az UV gravírozással jelölt gépkocsik azonosító adatait eltároljuk központi adatbázisunkban, melyből a biztosító társaságok és a rendvédelmi szervek részére igény szerint igazolást állítunk ki

Ügyfeleink számára egy egyedülálló garanciát dolgoztunk ki. Mivel a mindennapi használat során a gépkocsik egyes részei bármikor megsérülhetnek, (például kaphatnak egy követ a szélvédőre, vagy egy koccanás esetén cserére szorulhatnak a karosszériaelemek) a PERMANENTMARK UV gravírozást választó vevőink részére garanciát biztosítunk – maximum 4 elem – ingyenes újbóli megjelölésre.

A jelölés időtartama nálunk 35 perc, megvárható.

AJÁNLATKÉRÉS

Kérjen ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével. Készséggel állunk rendelkezésére.

(A csillaggal(*) jelölt mezők kitöltése kötelező!)

1 + 9 =

Elérhetőségeink

 

Beszerelés a lenti 17 műhely bármelyikében vagy INGYENES KISZÁLLÁSSAL is Önnél!

06-70/313-8333

BUDAPESTEN:

 • XIV. UNGVÁR U 39. (M3-assal párhuzamos út, HONDATI )
 • IX. KÖNYVES KÁLMÁN KRT. 12-14 LURDY HÁZ mélygarázs ( GUMIPARK )
 • XI. BUDAFOKI UT – HUNYADI J ( PARTNER )
 • III. BÉCSI ÚT 258 ( TESCO MÉLYGARÁZS )
 • XIII. TOPOLYA UTCA 4-8 ( Alfapolish bt )
 • XVII. KENDŐ UTCA 10 ( RAIDERS CAR KFT )
 • XXI. SZÍNESFÉM U 12/B ( CSEPEL MŰVEK, VILKO KFT )
 • XXII. NAGYÉTÉNYI ÚT 100 ( SC MOTORSPORT )
 • XXII. NAGYTÉTÉNYI ÚT 37-48 (CAMPONA)
 • IV Nádor utca 61

BUDAÖRSÖN:

 • STEFÁNIA ÚT 32 ( SZALAI MOTORSPORT )

VIDÉKEN:

 • Budakalász, OMSZK PARK ( NATURWASH AUTÓMOSÓNÁL )
 • Kecskemét, Klapka u. 23.( Blue Eye Print )
 • SZIGETHALOM Gárdonyi Géza 51/b (Váltózár Központ Kft Telephely)
 • Székesfehérvár, Tasnádi u. 26.(Szebek Autóvillamosság)
 • Gödöllő, Szabadság út 46 (Gödöllő Autóház Kft)
 • 06-70/313-8333
 • valtozarkozpont@gmail.com
 • www.valtozarkozpont.hu