Szimtech elektromechanikus motortérzár

 

SzimTech P04 és a SzimTech P05 típusú elektromechanikus gépjármű motortérzár

FIGYELEM! Motortérzárat csak a Budapest XI kerületi telephelyünkön szerelünk!

10 ÉV GARANCIÁVAL!

A gépjárműlopás elleni védekezés problematikájával ma már jóformán minden kocsitulajdonos találkozik. A tulajdonosok aggodalma nem alaptalan, hiszen a járművek ajtajainak és csomagtereinek hagyományos kulcsos-kilincses zárait egy gyakorlott autótolvaj szinte gond nélkül hatástalanítja: a zárhenger kihúzásával könnyűszerrel és rövid idő alatt tudják feltörni a gépkocsikat, de nagyon gyorsan be tudnak jutni a járművekbe az ablaküveg betörésével is.
A legtöbb tulajdonos különböző riasztó berendezésekkel és/vagy bénító rendszerekkel próbálja felvenni a harcot az illetéktelen behatolók ellen. A riasztó berendezések a gépjárműbe beépített relék, érzékelők, kapcsolók segítségével érzékelik a behatolást vagy az elmozdítási kísérletet, és akusztikus és/vagy vizuális jelzéssel hívják fel a figyelmet a feltörési kísérletre. A bénító rendszerek pedig mozgásképtelenné teszik a gépjárművet az üzemanyag ellátó rendszer működésének vagy a motor indításának a megakadályozásával. Teljes biztonságot azonban egyik módszer sem tud nyújtani.
Problémát jelenthet ugyanis, hogy a riasztó berendezések, illetve a bénító rendszerek központi egységei általában a motorházban vannak elhelyezve, a motorháztetők pedig az utastérből viszonylag könnyen, még akár roncsolás nélkül is felnyithatók. Így a gyakorlott tolvajok az érzékelők jeleit vevő, és a riasztási és/vagy bénítási jeleket vezérlő központi egységeket könnyedén hatástalanítani tudják.

Ezekre a hiányosságokra kínál megoldást a SzimTech PO4 típusú motortérzár.

A motortérzár megnehezíti a riasztó, a bénító, a gyújtásvezérlő motorháztérbe helyezett központi vezérlőegységeihez való hozzáférést. Működésének lényege, hogy szabadonfutóvá teszi a nyitókar és a zár kapcsolatát, így bezárja a motorházat. Ha a riasztót kikapcsoljuk, a nyitókar és a motortérzár kapcsolata helyre áll, és a motortér nyitás ismét működni kezd.
A P04 – P05 elektromechanikus motorháztetőzár az alábbi esetekben nyújthat védelmet: Minden olyan 12V-os, benzin, diesel, vagy gázüzemű személy vagy haszongépjárműnél használható, amelynek a motorháztető zárjának (függetlenül, attól hogy a gépjármű orr vagy far motoros) a nyitását húzó bowden biztosítja, akár merev a bowdenszál akár sodrott.

SzimTech P04 típusú elektromechanikus motortér zár működése:

A SzimTech P04 motortérzár a nyitókar és a motorháztetőzár közé a nyitóbowden megszakításával, a tartozékként szállított tartókonzol segítségével – típus adta lehetőségei szerint – a zárhídra vagy a doblemezre van szerelve. A motortérzár egy szabadonfutó szerkezet, amely a gyújtáskapcsoló bekapcsolásakor és/vagy a riasztóberendezés kikapcsolásakor áram alá kerül, és a reteszelő csap mozgatóelemének – a nyitókar megmozdításának pillanatában – feszültséget ad, összereteszeli a szabadonfutó elemeket, tehát a nyitókar kényszerkapcsolatba kerül a zárral, így a motortér rendeltetésszerűen nyitható lesz. Az motortérzár csak a nyitókar meghúzásakor, a riasztóberendezés kikapcsolt és/vagy a gyújtáskapcsoló bekapcsolt állapotában vesz fel áramot, összesen 130-140 mA-t. Ez az áramfelvétel azonban megszűnik a kar elengedésével. A riasztóberendezés bekapcsolásakor és/vagy a gyújtáskapcsoló kikapcsolásakor a motortérzárba épített kapcsoló áramellátása megszűnik, ezért a nyitókar meghúzásakor nem tud létrejönni a nyitókar és a zár közötti kényszerkapcsolat, így a motorháztető nem lesz nyitható. Ebben az állapotban a motortérzár nem vesz fel áramot.P04 motortérzár olyan gépjárművekbe kerül beépítésre, ahol az akkumulátor NEM a motortérben van, tehát a motortér akkor sem nyitható, ha a tolvaj a sarukat leszereli.

SzimTech P05 típusú elektromechanikus motortér zár működése:

A SzimTech P05 típusú motortérzár a nyitókar és a motorháztetőzár közé a nyitóbowden megszakításával, a tartozékként szállított tartó konzol segítségével a típus adta lehetőségek szerint a doblemezre vagy a zárhídra van szerelve. A motortérzár egy olyan szabadonfutó szerkezet, amely a szabadonfutó elemeket állandóan összereteszelt állapotban tartja, így a motorháztető nyitható állapotban van. A riasztóberendezés bekapcsolásakor és/vagy a gyújtáskapcsoló kikapcsolásakor áram alá kerül a motortérzárba épített kapcsoló, a nyitókar megmozdításának pillanatában a reteszelő csap mozgatóelemének feszültséget ad, ami hatására megszűnik a szabadonfutó elemek összereteszeltsége, tehát megszűnik a nyitókar és a motorháztetőzár kényszerkapcsolata és a zár nem lesz nyitható. A kapcsoló elveszi a feszültséget a reteszelő csap mozgatóelemétől, ha a nyitókar alaphelyzetbe kerül, és a szerkezet visszaáll alaphelyzetbe.

P05 típusú motortérzárat olyan gépkocsikba szerelünk, ahol az akkumulátor a MOTORTÉRBEN VAN..Alapesetben rejtett kapcsolót kell átkapcsolni a nyitáshoz, ha a motorháztetőt lecsukjuk, záródik. KIZÁRÓLAG NÁLUN,a rejtett kapcsoló kiváltására rendelhető egy ún. RFID vezérlés, amikor nem kapcsolót kell kezelni, hanem egy bizonyos pont előtt a jeladót elhúzva a motortér kb 30 másodpecig nyitható.A motortérzárnak áramfelvétele csak a nyitókar meghúzásakor, a riasztóberendezés bekapcsolt és/vagy a gyújtáskapcsoló kikapcsolt állapotában van. A motortérzár összesen 130-140 mA áramot vesz fel, viszont a kar elengedésével az áramfelvétel megszűnik. Az motorháztető nyitható marad az akkumulátor lemerülése vagy a vezérlés bármilyen meghibásodása esetén is, ha az akku 9V alatti feszültségre merül.

FIGYELEM! Motortérzárat csak Budapest XI kerületi telephelyünkön szerelünk!

AJÁNLATKÉRÉS

Kérjen ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével. Készséggel állunk rendelkezésére.

(A csillaggal(*) jelölt mezők kitöltése kötelező!)

12 + 1 =

Elérhetőségeink

 

Beszerelés a lenti 17 műhely bármelyikében vagy INGYENES KISZÁLLÁSSAL is Önnél!

06-70/313-8333

BUDAPESTEN:

 • XIV. UNGVÁR U 39. (M3-assal párhuzamos út, HONDATI )
 • IX. KÖNYVES KÁLMÁN KRT. 12-14 LURDY HÁZ mélygarázs ( GUMIPARK )
 • XI. BUDAFOKI UT – HUNYADI J ( PARTNER )
 • III. BÉCSI ÚT 258 ( TESCO MÉLYGARÁZS )
 • XIII. TOPOLYA UTCA 4-8 ( Alfapolish bt )
 • XVII. KENDŐ UTCA 10 ( RAIDERS CAR KFT )
 • XXI. SZÍNESFÉM U 12/B ( CSEPEL MŰVEK, VILKO KFT )
 • XXII. NAGYÉTÉNYI ÚT 100 ( SC MOTORSPORT )
 • XXII. NAGYTÉTÉNYI ÚT 37-48 (CAMPONA)
 • IV Nádor utca 61

BUDAÖRSÖN:

 • STEFÁNIA ÚT 32 ( SZALAI MOTORSPORT )

VIDÉKEN:

 • Budakalász, OMSZK PARK ( NATURWASH AUTÓMOSÓNÁL )
 • Kecskemét, Klapka u. 23.( Blue Eye Print )
 • SZIGETHALOM Gárdonyi Géza 51/b (Váltózár Központ Kft Telephely)
 • Székesfehérvár, Tasnádi u. 26.(Szebek Autóvillamosság)
 • Gödöllő, Szabadság út 46 (Gödöllő Autóház Kft)
 • 06-70/313-8333
 • valtozarkozpont@gmail.com
 • www.valtozarkozpont.hu