Sokszor elfogadhatatlan tekintettel néznek ránk, amikor kikérik a véleményünket a váltózár vs gyári védelem kérdésben. Azonba, ha tényleg arra törekszünk, hogy a lehető legnagyobb biztonságban tudjuk a gépjárművünket, akkor nincs mellébeszélés és szépítés. Jöjjenek hát most is a valós tények.

Gyári védelem: A 10-20 éve alapfelszerelésnek számító kódolt kulcs, riasztó, esetleg ujjlenyomatolvasó mind okkal adottak. Azzal a céllal, hogy megvédjenek bennünket az illetéktelen behatolóktól. De sajnos a védelmi mechanizmusok fejlődésével a tolvajok is együtt tanultak, egyre rafináltabbá váltak. Így pl. a kódolt kulcs szerepe, hogy egy másolt fizikai kulccsal csak nyitni lehet, indítani nem az autót, mára már édeskevésnek bizonyul. Ezért másképp kell megközelíteni a dolgot.

Váltózár védelem: A váltózárt úgy tervezték és alkották meg, hogy semmilyen elektronikai gyengepontja ne legyen. Mert az ilyen megoldásokra idő kérdése, de találnak hangtalan feltörési technikát. A váltózár egy kizárólag mechanikus elemekből álló eszköz, melynek ereje az egyszerűségében és a fizikai erejében rejlik. Szimplán nem tudják úgy eltávolítani, feltörni, hogy az ne keltsen feltűnést, vagy akkora kárt a váltóban, hogy vezethető maradjon a jármű. Ezért a váltózárral inkább ki sem kezdenek a tolvajok.